ABURA – VÉDD MEG, AMIT FELÉPÍTETTÉL

Mi az Abura?

Az ABURA egy olyan egyedülálló, sportolók számára kifejlesztett krém- tusfürdő, amely természetes alternatívaként nyújt megoldást a fertőzések elkerülésére, és a bőrápolást is egy magasabb szintre emeli.

  • természetes összetevői révén számottevően pusztítja a baktériumokat, a vírusokat, és az egyéb kártékony mikrobákat
  • a benne található illóolajok speciális kombinációja a szervezet önvédelmi képességét támogatják
  • erősen csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést
  • fizikai felfrissülést nyújt, segíti a feszült izmok ellazítását
  • magas shea vaj tartalmának köszönhetően erőteljes ápoló hatást fejt ki a bőrre

Milyen probléma megelőzésére készült az ABURA?

A sportolók fokozottan ki vannak téve a különböző bőr infekcióknak, ezért a higiénia kiemelten fontos az olyan sportolók számára, akik mind a versenyeken mind az edzéseken folyamatos testkontaktusban vannak egymással. A különböző bőrfertőzésekkel, ahogy egymást, úgy az edzések és a verseny környezetében önmagukat is megfertőzhetik.

A  fizikai aktivitás miatt fellépő izzadás felpuhítja a bőrt, ezáltal sérülékenyebbé válik. Az izzadás, a horzsolások, a közvetlen vagy közvetett érintkezés mások sérüléseivel és testnedveivel temérdek veszélynek teszi ki bőrünket. Bakteriális, gombás, virális és parazitás fertőzések egyaránt előfordulhatnak.

Tanulmányok kimutatták, hogy a sportközösségekben szerzett fertőzések leküzdése nehezebb, mint azok megelőzése. Pénzügyi szempontból hosszútávon egyértelműen a primer prevenció, azaz az egyén vagy a közösség egészségügyi problémáit okozó potenciális tényezők elkerülése, valamint az egészségkárosodás és a megbetegedés megelőzése az elsődleges cél.

A bakteriális fertőzések az érintett területeken szövetelhalást okozhatnak, bekerülve a véráramba pedig életveszélyes állapotot hozhatnak létre. A szoros fizikai kontaktus révén is terjedő virális infekciókra jellemző az igen magas fertőzőképesség és a könnyű terjedés is.

Ezért ilyen fertőzöttség esetén a sportolás kapcsán előforduló egymással való érintkezés olyan pszichés és szociális problémákat is feszeget, mint például a szorongás, gátlásosság, beilleszkedés és elfogadás. Mindezek jelenléte a közösség bomlásához illetve a sportteljesítmény romlásához is vezethetnek.

Ismertek olyan esetek, amikor egy herpesz járvány miatt el kellett különíteni, illetve ki kellett zárni egyes sportolókat a versenyből a bőrfertőzések továbbterjedésének megakadályozására.

A különböző bőrbetegségek megelőzése kiemelkedő fontossággal bír azért, hogy elkerüljük a felesleges megbetegedéseket, továbbá minimalizáljuk bomlasztó hatásukat az edzésekre és versenyekre nézve.

Milyen veszélyeket jelenthetnek az antibakteriális anyagokat tartalmazó, kemikáliákkal terhelt kozmetikumok?

Napjainkban a  mesterségesen előállított kozmetikumok egyre több mellék- hatásával kell szembenéznünk. A káros, szintetikus összetevők , vegyszerek felszívódhatnak a bőrön keresztül, a szervezetbe juthatnak, ahol a vérkeringés elszállítja őket a létfontosságú szervekhez és sejtekhez és ott súlyos károsodásokat, daganatot, tumort és biológiai elváltozásokat okozhatnak.

Sok szappanhoz antibakteriális anyagokat adnak, amelyek a káros baktériumok mellett elpusztítják a természetes bőrflóra alkotóit. Hatalmas hátránya a túlzott antibakteriális szerek használatának, hogy multirezisztens törzsek alakulhatnak ki. (Becslések szerint az antibiotikum rezisztens mikroorganizmusok által okozott halálesetek 2050- re meghaladják a rák által okozottakat.)

Miben más az Abura?

Az Abura tusfürdő megadja mindazt, amire egy sportolónak szüksége lehet. A benne található illóolajok segítik az egészséges bőrflóra kialakulását és karbantartását, továbbá segíthetik az egészségre káros kórokozók elpusztítását, anélkül hogy különböző antibakteriális szereket tartalmazna.

A megfelelő szakértelemmel összeállított és adagolt illóolajok  átjárják az ember légzőszerveit, ahonnét eljutnak a test minden részébe, segítik a sportolót a mélyebb légzésben, jobban ellátva a tüdőt oxigénnel - növelve ezzel a regenerálódás és az edzés hatékonyságát.

A benne lévő mentolkristály amellett, hogy lehűti az átforrósodott testet, fizikai felfrissülést és fájdalomcsillapítást nyújthat, megadja az elmének azt a pluszt, amely a koncentrálás maximalizálásában segítheti a sportolót.

Az Aburában NEM található semmilyen olyan anyag, amely a drogtesztek során esetlegesen álpozitív eredményt adhatna.

Az ABURA prémium minőségű alapanyagokból készült mindennapi használatra, speciálisan összeválogatott 100%-ban természetes összetevői hámosító-, gomba-vírus-baktérium-, és fertőtlenítő hatásúak, nem tartalmaz parabéneket, kőolajszármazékokat, szintetikus szín és illatanyagokat, SLS-t és egyéb egészségre ártalmas vegyszereket.

Mit nem várhatunk el az ABURA-tól?

A már meglévő fertőzések megszüntetését!

 

Az ABURA szellemisége

A tusfürdő nevét egy olyan olaj ihlette, amellyel a középkori szamurájok a kardjukat ápolták.

A japán kard a harcos lelkét jelképezte, ily módon tisztelték és ápolták azt, ami a védelmüket szolgálta.

A feudális japán szamurájok pedig az emberi önuralom, elvek, egészség, fegyelmezettség megtestesítői voltak.

Hiszünk ebben a szellemiségben illetve abban, hogy a sportoló teste a fegyvere, amelynek megfelelő védelme és ápolása kiemelt fontossággal bír.

Meggyőződésünk, hogy a sportolók számára nélkülözhetetlen fogvédő és szuszpenzor mellett az ABURA-nak is ott a helye a sporttáskában, mint a védelem és a higiénia eszköze.

 

Kapcsolat

DEWIN Natúr Kozmetikum Bt.

7634 Pécs, Mária dűlő 48.

Honlap: www.abura.hu

E-mail: info@abura.hu

ABURA - VÉDD MEG, AMIT FELÉPÍTETTÉL!

 

Felhasznált irodalom:

Roberta Wilson: Aromatherapy for Vibrant Health & Beauty

Freeman MJ, Bergfeld WF. Skin diseases of football and wrestling participants.Cutis1977;20:333–41.

 

Bergfeld WF, Taylor JS. Trauma, sports, and the skin. Am J Ind Med1985;8:403–13.

 

Sosin DM, Gunn RA, Ford WL, et al. An outbreak of furunculosis among high school athletes. Am J Sports Med1989;17:828–32.

 

Powell FC. Sports dermatology. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology1994;3:1–15.

 

Belongia EA, Goodman JL, Holland EJ, et al. An outbreak of herpes gladiatorum at a high-school wrestling camp. N Engl J Med1991;325:906–10.

 

Becker TM. Herpes gladiatorum: a growing problem in sports medicine.Cutis1992;50:150–2.

 

Brian B Adams Author Affiliations University of Cincinnati, College of Medicine, Department of Dermatology Cincinnati, OH 45267-0592, USA

 

Nizet V, Gallo RL (2008)."Skin microbiota: a source of disease or defence?"Br J Dermatol 158(3): 442–55.

Damaged skin can cause nonpathogenic bacteria to become pathogenic.  Roth RR, James WD (1988). "Microbial ecology of the skin". Annu Rev Microbiol 42 (1): 441–64.

Willcox, Michael (2000). "Soap". In Hilda Butler.Poucher's Perfumes, Cosmetics and Soaps (10th ed.). Dordrecht: Kluwer Academic Publishers. p. 453..

Jones, Geoffrey (2010). "Cleanliness and Civilization". Beauty Imagined: A History of the Global Beauty Industry. Oxford University Press. .

Levy, SB (June 2001). "Antibacterial household products: Cause for concern" (PDF). Emerging Infectious Diseases (conference presentation) 7 (3 Suppl.): 512–5.

http://www.bbc.com/news/health-30416844

Warnke, PH; Becker, ST; Podschun, R; Sivananthan, S; et al. (2009). "The battle against multi-resistant strains: Renaissance of antimicrobial essential oils as a promising force to fight hospital-acquired infections". Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery 37 (7): 392–7.

Freires IA, Denny C, Benso B, de Alencar SM, Rosalen PL (22 April 2015). "Antibacterial Activity of Essential Oils and Their Isolated Constituents against Cariogenic Bacteria: A Systematic Review". Molecules20 (4): 7329–7358. 

Bloomfield SF, Exner M, Fara GM, Nath KJ, Scott, EA; Van der Voorden C. The global burden of hygiene-related diseases in relation to the home and community. (2009) International Scientific Forum on Home Hygiene.

Comments

comments

Comments are closed.